header_vyr

Виробництво

Цукроваріння – одна з найстаріших і найважливіших галузей харчової промисловості в Україні.

42 заводи виробляють понад 2 млн. тонн цукру на рік. 1, 5 млн. тонн становить його внутрішнє споживання. Решта – йде на експорт. Найбільше розвинена цукрова промисловість у Хмельницькій, Вінницькій, Тернопільській, Львівській, Полтавській, Київській, Сумській та Харківській областях.

Зусиллями виробників впроваджуються сучасні технології, в результаті чого маємо значний ріст виробництва, продуктивності та урожайності цукрових буряків.

Україна повертає статус провідного виробника та експортера цукру. У 2018 р. додатково можуть запуститися мінімум 3 цукрових заводи. Перед виробниками стоїть нова амбітна задача – вийти на 1 млн. тонн цукру на експорт.

Основні культури

Основні напрямки діяльності А`SPIK груп - виробництво цукру, вирощування цукрового буряка,  зернової групи, сої, кукурудзи. Підприємства ТОВ «Старокостянтинівцукор» і ПрАТ «Шепетівський Цукровий Комбінат» спеціалізуються на переробці цукрового буряка, виробництві цукру, меляси, гранульованого жому.

Цукровий буряк
Цукровий буряк
Кукурудза
Кукурудза
Соя
Соя
Пшениця
Пшениця
Пивоварний ячмінь
Пивоварний ячмінь
Супутня продукція

Жом буряковий гранульований - екстрагована січка цукрових буряків, кормовий відхід цукробурякового виробництва, використовується для годівлі тварин. Цей продукт витримує довге зберігання і завдяки цьому є поширеним у тваринництві. Гранульований висушений жом – сіро-зелені циліндри, діаметром 10 мм, містить до 88% сухої речовини.

Меляса - побічний продукт бурякоцукрового виробництва, густа брунатна рідина, що залишається після переробки цукрових буряків та цукрової тростини як відходи виробництва цукру.

Жом гранульований
Жом гранульований
Меляса
Меляса
Наші заводи

Цукровий бізнес «A’SPIK group» представлено двома цукровими заводами, розташованими у Хмельницькій області – безпосередньо поруч із територіями культивування цукрового буряка виробничими підрозділами компанії.

Об'єднані досвідом